Pšeničná krupice hrubá
Dostupná balení
1 kg, 15 kg, 25 kg, 40 kg
Italská focaccia se sušenými rajčaty a olivami
Suroviny
Těsto
150 g hrubé pšeničné krupice
350 g hladké mouky
½ kostky droždí
špetka cukru
300-400 ml vody
100 ml olivového oleje
1 lžička soli
Další suroviny
bylinky – rozmarýn, bazalka nebo tymián
50 – 100 g sušených rajčat
50 – 100 g oliv
hrubozrnná sůl na posypání
Postup:
Ve velké míse smícháme mouku, krupici, sůl a část bylinek, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zasypeme cukrem, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek.
Nejlépe pomocí pomazané stěrky zpracováváme těsto a přidáváme do něj postupně většinu olivového olej, až dostaneme řidší hmotu, kterou přendáme do mísy a necháme kynout 40–60 minut.
Těsto vyklopíme do pekáče vyloženého pečicím papírem a prsty ho roztáhneme do velké placky, potřeme ho zbylým olejem, vmáčkneme do něj sušená rajčata a olivy a posypeme hrubou solí a zbývajícími bylinkami. Necháme ještě alespoň 30 minut odpočinout a nakynout.
Pečeme v troubě vyhřáté na 230 °C asi 15 minut.
Složky | Množství ve 100g výrobku | Jednotky |
Energetická hodnota | 1474/348 | kJ/kcal |
Tuky | 1,5 | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 | g |
Sacharidy | 71 | g |
z toho cukry | 3,0 | g |
Bílkoviny | 11 | g |
Sůl | <0,01 | g |