Pšeničná krupice hrubá

Dostupná balení

1 kg, 15 kg, 25 kg, 40 kg

Italská focaccia se sušenými rajčaty a olivami

Suroviny

 

Těsto

150 g hrubé pšeničné krupice

350 g hladké mouky

½ kostky droždí

špetka cukru

300-400 ml vody

100 ml olivového oleje

1 lžička soli

 

Další suroviny

bylinky – rozmarýn, bazalka nebo tymián

50 – 100 g sušených rajčat

50 – 100 g oliv

hrubozrnná sůl na posypání

 

Postup:

Ve velké míse smícháme mouku, krupici, sůl a část bylinek, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zasypeme cukrem, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek.

Nejlépe pomocí pomazané stěrky zpracováváme těsto a přidáváme do něj postupně většinu olivového olej, až dostaneme řidší hmotu, kterou přendáme do mísy a necháme kynout 40–60 minut.

Těsto vyklopíme do pekáče vyloženého pečicím papírem a prsty ho roztáhneme do velké placky, potřeme ho zbylým olejem, vmáčkneme do něj sušená rajčata a olivy a posypeme hrubou solí a zbývajícími bylinkami. Necháme ještě alespoň 30 minut odpočinout a nakynout.

Pečeme v troubě vyhřáté na 230 °C asi 15 minut.

Složky Množství ve 100g výrobku Jednotky
Energetická hodnota 1474/348 kJ/kcal
Tuky 1,5 g
     z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 71 g
     z toho cukry 3,0 g
Bílkoviny 11 g
Sůl <0,01 g