Pšeničná krupice hrubá

Dostupná balení

1 kg, 15 kg, 25 kg, 40 kg

Italská focaccia se sušenými rajčaty a olivami

Suroviny

 

Těsto

150 g hrubé pšeničné krupice

350 g hladké mouky

½ kostky droždí

špetka cukru

300-400 ml vody

100 ml olivového oleje

1 lžička soli

 

Další suroviny

bylinky – rozmarýn, bazalka nebo tymián

50 – 100 g sušených rajčat

50 – 100 g oliv

hrubozrnná sůl na posypání

 

Postup:

Ve velké míse smícháme mouku, krupici, sůl a část bylinek, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zasypeme cukrem, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek.

Nejlépe pomocí pomazané stěrky zpracováváme těsto a přidáváme do něj postupně většinu olivového olej, až dostaneme řidší hmotu, kterou přendáme do mísy a necháme kynout 40–60 minut.

Těsto vyklopíme do pekáče vyloženého pečicím papírem a prsty ho roztáhneme do velké placky, potřeme ho zbylým olejem, vmáčkneme do něj sušená rajčata a olivy a posypeme hrubou solí a zbývajícími bylinkami. Necháme ještě alespoň 30 minut odpočinout a nakynout.

Pečeme v troubě vyhřáté na 230 °C asi 15 minut.

SložkyMnožství ve 100g výrobkuJednotky
Energetická hodnota1474/348kJ/kcal
Tuky1,5g
     z toho nasycené mastné kyseliny0,3g
Sacharidy71g
     z toho cukry3,0g
Bílkoviny11g
Sůl<0,01g