Pšeničná mouka hladká polosvětlá T 650
Dostupná balení
1 kg, 15 kg, 25 kg, 40 kg
Borůvková galettka
Suroviny
Těsto
250 g hladké polosvětlé mouky
50 g moučkového cukru
160 g másla
30 – 40 ml vody
špetka soli
kůra z ½ limetky
1 bílek na potření
Náplň
250 g tvarohu ve vaničce
700 g borůvek
Šťáva z ½ limetky
1 žloutek
3 lžíce cukru
3 lžíce medu
hrst sekaných mandlí
Postup
Ve velké míse smícháme mouku, cukr, sůl a kůru z limetky, přidáme na drobné kousky nakrájené změklé máslo a hněteme jako drobenku. Postupně do hmoty přiléváme vodu a zpracujeme do těsta, to zabalíme do fólie a necháme v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň smícháním tvarohu s cukrem, limetkovou šťávou a žloutkem.
Vychladlé těsto rozválíme na tenčí plát o větším průměru a přendáme ho na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed naneseme náplň tak, aby okraje plátu (cca 5 – 7 cm) zůstaly nepotřené. Tvarohovou směs posypeme sekanými mandlemi a borůvkami a zalejeme rozehřátým medem. Volné kraje přehneme dovnitř na borůvkovou směs, lehce přitiskneme a potřeme rozšlehaným bílkem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 – 50 minut.
Složky | Množství ve 100g výrobku | Jednotky |
Energetická hodnota | 1474/348 | kJ/kcal |
Tuky | 1,5 | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 | g |
Sacharidy | 70 | g |
z toho cukry | 3,0 | g |
Bílkoviny | 12 | g |
Sůl | <0,01 | g |