Pšeničná mouka hladká polosvětlá T 650

Dostupná balení

1 kg, 15 kg, 25 kg, 40 kg

Borůvková galettka

Suroviny

Těsto

250 g hladké polosvětlé mouky

50 g moučkového cukru

160 g másla

30 – 40 ml vody

špetka soli

kůra z ½ limetky

1 bílek na potření

 

Náplň

250 g tvarohu ve vaničce

700 g borůvek

Šťáva z ½ limetky

1 žloutek

3 lžíce cukru

3 lžíce medu

hrst sekaných mandlí

 

Postup

Ve velké míse smícháme mouku, cukr, sůl a kůru z limetky, přidáme na drobné kousky nakrájené změklé máslo a hněteme jako drobenku. Postupně do hmoty přiléváme vodu a zpracujeme do těsta, to zabalíme do fólie a necháme v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň smícháním tvarohu s cukrem, limetkovou šťávou a žloutkem.

Vychladlé těsto rozválíme na tenčí plát o větším průměru a přendáme ho na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed naneseme náplň tak, aby okraje plátu (cca 5 – 7 cm) zůstaly nepotřené. Tvarohovou směs posypeme sekanými mandlemi a borůvkami a zalejeme rozehřátým medem. Volné kraje přehneme dovnitř na borůvkovou směs, lehce přitiskneme a potřeme rozšlehaným bílkem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 – 50 minut.

Složky Množství ve 100g výrobku Jednotky
Energetická hodnota 1474/348 kJ/kcal
Tuky 1,5 g
     z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 70 g
     z toho cukry 3,0 g
Bílkoviny 12 g
Sůl <0,01 g