Pšeničná mouka polohrubá výběrová
Dostupná balení
1 kg, 15 kg, 25 kg, 40 kg
Nadýchané vafle
Suroviny
Na 10-12 vaflí:
280 g polohrubé výběrové mouky
400 ml mléka
3 lžíce krystalového cukru
3 vejce, bílky a žloutky zvlášť
½ balíčku prášku do pečiva
špetka soli
½ lžičky skořice
1 lžička citronové kůry
máslo na potření vaflovače
šlehačku, džem, ovoce na dozdobení
Postup
V míse, nejlépe se zobáčkem, smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, sůl, skořici a citronovou kůru. V menší misce v mléce rozmícháme žloutky a přidáme do směsi, pořádně promícháme, abychom neměli hrudky. Zvlášť šlehačem vytvoříme kompaktní sníh z bílků, který opatrně s minimem míchání smísíme s připravenou směsí.
Vaflovač necháme rozehřát a těsně před nalitím těsta vymažeme obě strany plotýnek máslem (před každou dávkou). Nalijeme tolik těsta, aby pokrylo celou spodní pečicí plochu, určitě ne více, těsto nakyne a přeteklo by. Pečeme dozlatova v závislosti na výkon vaflovače, asi 5 – 8 minut. Otevíráme, až když z vaflovače přestane vycházet pára.
Vafle podáváme například s marmeládou a šlehačkou, se zmrzlinou a polité rozpuštěnou čokoládou nebo třeba jen pocukrované s čerstvým ovocem.
Složky | Množství ve 100g výrobku | Jednotky |
Energetická hodnota | 1474/348 | kJ/kcal |
Tuky | 1,5 | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 | g |
Sacharidy | 71 | g |
z toho cukry | 3,0 | g |
Bílkoviny | 11 | g |
Sůl | <0,01 | g |