Pšeničná mouka polohrubá výběrová

Dostupná balení

1 kg, 15 kg, 25 kg, 40 kg

Nadýchané vafle

Suroviny

Na 10-12 vaflí:

 

280 g polohrubé výběrové mouky

400 ml mléka

3 lžíce krystalového cukru

3 vejce, bílky a žloutky zvlášť

½ balíčku prášku do pečiva

špetka soli

½ lžičky skořice

1 lžička citronové kůry

máslo na potření vaflovače

šlehačku, džem, ovoce na dozdobení

 

Postup

V míse, nejlépe se zobáčkem, smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, sůl, skořici a citronovou kůru. V menší misce v mléce rozmícháme žloutky a přidáme do směsi, pořádně promícháme, abychom neměli hrudky. Zvlášť šlehačem vytvoříme kompaktní sníh z bílků, který opatrně s minimem míchání smísíme s připravenou směsí.

Vaflovač necháme rozehřát a těsně před nalitím těsta vymažeme obě strany plotýnek máslem (před každou dávkou). Nalijeme tolik těsta, aby pokrylo celou spodní pečicí plochu, určitě ne více, těsto nakyne a přeteklo by. Pečeme dozlatova v závislosti na výkon vaflovače, asi  5 – 8 minut. Otevíráme, až když z vaflovače přestane vycházet pára.

Vafle podáváme například s marmeládou a šlehačkou, se zmrzlinou a polité rozpuštěnou čokoládou nebo třeba jen pocukrované s čerstvým ovocem.

 

Složky Množství ve 100g výrobku Jednotky
Energetická hodnota 1474/348 kJ/kcal
Tuky 1,5 g
     z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 71 g
     z toho cukry 3,0 g
Bílkoviny 11 g
Sůl <0,01 g