Vlasové nudle

Dostupná balení

300 g

Kuřecí vývar s nudlemi

Suroviny

na 4 porce:

 

3 kuřecí stehna

3 mrkve

2 petržele

½ celeru

½ pórku

1 hrnek hrášku (čerstvého nebo mraženého)

1 menší cibule

1 lžička řepkového oleje

20 g másla

3 litry vody na vývar

 

Dochucení

sůl

2 bobkové listy

6 kuliček celého pepře

4 kuličky nového koření

2 lžíce natě z petržele

 

Suroviny na těstoviny

150 g vlasových nudlí

1 zarovnaná lžička soli

1 litr vody

 

Postup

Mrkev, petržel a celer rozdělíme na poloviny. Polovinu od každého druhu odložíme, polovinu nakrájíme na velké kusy.

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo a osmahneme na něm cibuli nakrájenou najemno, přidáme kuřecí stehna a nakrájenou polovinu zeleniny a chvíli necháme orestovat ze všech stran. Pak podlijeme vodou na vývar a přidáme koření, ideálně v kovovém sítku. Zatím nesolíme! Necháme na mírném plameni alespoň hodinu a půl probublávat.

Po uvedené době vypneme plamen a vytáhneme z vývaru všechny suroviny – po vychladnutí stehna rozebereme na menší kousky. Kosti, koření a zbylou zeleninu vyhodíme.

Nakrájíme odloženou syrovou kořenovou zeleninu včetně pórku – mrkev, petržel a pórek na kolečka, celer na kostičky. Vývar znovu přivedeme k varu, přidáme do něj nakrájenou zeleninu a hrášek (mražený nebo čerstvý) a rozebrané maso a konečně osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny, pak jen přidáme nakrájenou petrželovou nať a můžeme podávat spolu s vlasovými nudlemi, které uvaříme zvlášť v hrnci.

Složky Množství ve 100g výrobku Jednotky
Energetická hodnota 1490/351 kJ/kcal
Tuky 1,8 g
     z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 72 g
     z toho cukry 4,1 g
Bílkoviny 10 g
Sůl <0,01 g