Žitná mouka celozrnná hrubá

Dostupná balení

1 kg, 15 kg, 25 kg, 40 kg

Jablečno-mrkvová bábovka se žitnou moukou

Suroviny

 

Těsto

250 g jablek

250 g mrkev

200 g žitné celozrnné mouky

150 g polohrubé mouky

70 g třtinového cukru

50 g medu

30 ml mléka

150 ml slunečnicového oleje

3 vejce

60 g nasekaných vlašských ořechů

1 balíček prášku do pečiva

1/2 lžičky skořice

 

Další suroviny

máslo na vymazání formy

mouka na vysypání formy

 

Postup:

Mrkev oškrábeme, jablka oloupeme a vykrájíme jádřince a vše nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme třtinový cukr a med, nasekané ořechy, vejce, olej a mléko a směs promícháme. Přidáme obě mouky smíchané s práškem do pečiva a skořicí.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou a rovnoměrně plníme těstem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 – 200 °C asi 40 minut. Ke konci pečení zkoušíme špejlí – pokud se těsto lepí, necháme bábovku ještě pár minut dopéct. Po dopečení ihned vyklopíme bábovku z formy a necháme ji vychladnout.

Složky Množství ve 100g výrobku Jednotky
Energetická hodnota 1387/328 kJ/kcal
Tuky 1,8 g
     z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 62 g
     z toho cukry 5,0 g
Bílkoviny 10 g
Sůl <0,01 g